dimecres, 8 de febrer del 2017

Ortorèxia:

Què és?
L'ortorèxia és la preocupació obsessiva i irracional per la qualitat dels aliments i l’alimentació sana. Només admeten aliments ecològics o orgànics produïts sense pesticides, estabilitzants, conservants, greix... Les persones ortorèctiques són capaces de deixar de menjar si no tenen a l'abast productes ecològics i cuinats d'una manera determinada. Diuen que els ortorèctics tenen un menú en lloc d'una vida. La ortorèxia no és reconeguda com a malaltia, però si com a Trastorn de Comportament Alimentari (TCA).
És greu?
Si la dieta esdevé gaire severa i el malalt n'exclou aliments bàsics, pot arribar a tenir un dèficit de vitamines i minerals, desnutrició o anèmia i, en conseqüència, més propensió a agafar malalties i infeccions. Per una altra banda, els ortorèctics s'aïllen de la família i els amics, perquè tot ho fan girar al voltant d'unes normes alimentàries estrictes.

Quines són les causes?
Els ortorèctics tenen una predisposició genètica als comportaments obsessius i compulsius. No és gens estrany que hagin tingut anorèxia o bulímia. A més a més, solen ésser molt estrictes i exigents, tant amb ells mateixos com amb els altres. Els adolescents i els esportistes són grups vulnerables a l'ortorèxia per la influència dels mitjans de comunicació pel que fa a la importància de la imatge corporal.

- Té solució?
Si saps d’algú que pot patir ortorèxia, aquesta persona es pot recuperar, però amb ajuda professional. Si se’t diagnostica aquest trastorn has de seguir un tractament específic.



L’ortorèxia és un trastorn que afecta a molta gent de la nostra societat però que la majoria no el coneix, si creus que algú pateix algun dels símptomes intenta ajudar-la parlant amb ella i recomanant-li que vagi a al metge per poder controlar el seu estat de salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada